ענף דגי הבריכות בישראל:
על חשיבותה של תזונה המבוססת על צריכת דגים טריים אין צורך להרחיב. הדגים הם מקור מצוין לחלבון איכותי ודל בנתרן ובקלוריות ולכן נחשבים לרכיב תזונתי בעל ערכים גבוהים במיוחד.
המדגה הישראלי הוקם לפני כשמונה עשורים, בשנת 1938, כאשר אוכלסו בריכות הדגים הראשונות בקיבוץ ניר דוד שבעמק המעיינות בדגי קרפיון. מאז מספק ענף המדגה בישראל לצרכן הישראלי מגוון דגי בריכות טריים ואיכותיים, שגדלו בבקרה ושליטה מלאה, בהתאם לתקנות הגידול המחמירות ביותר ובתנאים המבוקרים הנהוגים בארץ, בתחומי הווטרינריה, הכשרות ובריאות הציבור.
המדגה הישראלי, הפרוש במספר רחב של יישובים בפריפריה, מפרנס אלפי משפחות ומעסיק מאות עובדים, חלקם צעירים לאחר השירות הצבאי, הבוחרים לבנות את מסלולם המקצועי בבריכות הדגים ומהווים עתודה לדור הבא של מגדלי הדגים בישראל.
אולם תרומתה של חקלאות המים הישראלית אינה מצטמצמת רק להנחת אמנון, לברק, בורי או בס טריים וטעימים על הצלחת הישראלית. למעשה, מאז קום המדינה מהווה הענף חלק חשוב בשימור עצמאותה הכלכלית של ישראל, תוך שהוא מבטיח רציפות של אספקת תוצרת טרייה ואיכותית בעיתות שגרה, כמו גם בשעת חירום.
ענף המדגה בישראל משתרע על כ- 22,000 דונם של נופים פתוחים ובתי גידול מימיים, בעיקר באזורי עמק המעיינות, הגליל העליון, חוף הכרמל והגליל המערבי, והוא מהווה עוגן אקולוגי בעל ערך נופי, סביבתי ותיירותי רב. בריכות הדגים יוצרות רצף נופי של שטחים פתוחים וגופי מים בהיקף מאות דונמים בכל משק ובסביבתן מתקיימים בתי גידול עשירים, המאפשרים קיום והתפתחות של מגוון ביולוגי רחב הכולל צמחים, צמחי מים ובעלי חיים רבים ביניהם יונקים ועופות שוכני קבע ונודדים וכן אורגניזמים קטנים, אך בעלי חשיבות רבה למערכת האקולוגית, המוצאים במערכת בריכות הדגים בית ומקור קיום.